Officiële start bouw Resort Maastricht

 

 

 

Met het plaatsen van zes jonge bomen werd op 19 juni de officiële starthandeling voor de bouw van Resort Maastricht verricht door wethouder G.J. van Grootheest.

 

Op de Dousberg in Maastricht ontwikkelen Dormio, RO Groep en De Lindenhof een groot vakantieresort. Het recreatiepark bestaat uit vakantiewoningen, vakantie- en woonzorgappartementen, een hotel, een binnenzwembad en een dorpsplein met terrassen, receptie, supermarkt, restaurant en een café. Dura Vermeer is gecontracteerd voor de bouw. Het ontwerp is gemaakt door Factor Architecten.

Bij het ontwerpen van Resort Maastricht heeft Factor Architecten zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande groene context. De bestaande bomen zijn geclusterd tot grotere groepen. Deze clusters zijn het uitgangspunt geweest voor het bepalen van de infrastructuur. De infrastructuur is hierdoor organisch ontstaan. Binnen het plan krijg je hierdoor variatie in dichtheid, waardoor er een afwisselend en gevarieerd park ontstaat.

Maastricht

Resort Maastricht

De ontwerpen zijn gebaseerd op traditionele gebouwvormen. Sommige woningen hebben een meer klassieke uitwerking en andere zijn juist moderne varianten op een traditionele boerenschuur of bijvoorbeeld een Limburgse hofboerderij. Het hotel, in het stedenbouwkundig ontwerp bedacht als hoogteaccent, wordt de grote blikvanger van het plan: een hoge bakstenen toren met bovenop een panoramarestaurant.