20 Patiowoningen Beersebaan Cuijk

Cuijck

Aan de Beersebaan, een hoofdontsluitingsweg van Cuijk, zijn twintig patiowoningen gerealiseerd. Het plan bestaat uit twee blokken met respectievelijk 8 en 12 woningen.

Aan de straatzijde hebben de woningen een strak en massief uiterlijk gekregen om het brede straatprofiel van de Beersebaan een duidelijke afbakening te geven. De patiowoningen bestaan uit één laag met een optie om er een tweede laag op te zetten. Hiermee sluit het project qua maat en schaal goed aan op de achterliggende villawijk.

Het metselwerk in de voorgevel is uitgevoerd in twee kleuren, waardoor er een geleding in de gevel ontstaat. Het doel daarbij is dat de schijven voor elkaar langslopen en in elkaar grijpen (als een coulissen landschap). Hierdoor ontstaat een dynamisch gevelbeeld. Om het spel tussen de schijven zo sterk mogelijk uit te laten komen en ruis zoveel mogelijk te vermijden zijn de kozijnen, de draaiende delen en de voeg qua kleur dicht bij de kleur van de steen gekozen.

In het plan zijn twee woningtypen gemaakt met allebei een eigen karakter. Het ene type heeft een separate keuken, waarbij zowel de woonkamer als keuken een eigen toegang hebben naar de patio. Het andere type heeft een zeer royale woonkamer met een half open keuken, waarbij de woonkamer over de volle gevelbreedte aan de patio grenst.