Bedrijfsgebouw Klinipath Duiven

Factor Architecten heeft in samenwerking met de holding IA Groep (architectuur, bouwkunde, constructies en installaties) een integraal ontwerp gemaakt voor het nieuwe kantoorgebouw Klinipath in Duiven. Het gebouw is gelegen op een nieuw bedrijventerrein waar enkele bijzondere stedenbouwkundige randvoorwaarden gelden. In de uitwerking van het ontwerp is extra aandacht besteed aan duurzaamheid.

De vorm van de kavel en de eis van maximale bebouwing waren aanleiding tot het ontwerpen van twee volumes die ieder hun eigen richting hebben. Het ene volume bevat het magazijn en is van de doorgaande weg af gericht, terwijl het andere volume met kantoorruimtes zich expressief op de hoek van het kavel presenteert. Onder de kantoren op de begane grond bevinden zich, naast de entree en presentatieruimte, laboratoria en verwerkingsruimten. Door zijn ligging op de hoek van een bebouwingsvlak krijgen veel van de kantoorruimtes een fraai uitzicht op het groen. Aan de achterzijde kijken de directiekantoren en de kantine met bijbehorend balkon uit over het agrarische landschap van De Eng. De keramische gevelbekleding, in een speciale roodpaars gesmoorde kleur, sluit aan bij de traditionele materialen van de nabijgelegen boerderijen.