Berck sur Mer

Berck

 

Het vakantiepark in de Franse badplaats Berck-sur-Mer bestaat uit  3 delen. Allereerst het bestaande deel dat bestaat uit 23 vakantiewoningen die jaren geleden al gerealiseerd zijn.

Fase 1 van de nieuwbouw bestaat uit 22 vakantiewoningen direct tegenover de bestaande woningen en grenzend aan één van de uitvalswegen van de badplaats. De architectuur van deze woningen refereert aan de eenvoudige duinwoningen die in directe omgeving te vinden zijn. Typische kenmerken daarvan zijn een gevel voorzien van wit pleisterwerk met daarboven een rood pannendak met de nokrichting evenwijdig aan de straat.

Fase 2 van de nieuwbouw bestaat uit 70 vakantiewoningen en appartementen op het braakliggende terrein achter de bestaande woningen. De architectuur van de appartementengebouwen aan de openbare weg heeft dezelfde architectonische referenties als de woningen van Fase 1. Op het binnenterrein van het park wordt een duinachtige sfeer gecreëerd met hoofdzakelijke losse woningen die qua architectuur refereren aan strandpaviljoens. De woningen krijgen zichtbare houtaccenten en in sommige gevallen zelfs een volledig houten gevelbekleding.

Door de dichtheid van de bebouwing aan de doorgaande route hoog te houden ontstaat er een gedeeld open binnenterrein. In dit binnengebied wordt door middel van het herverdelen van de aanwezige grond duinpannen en duinruggen gecreëerd. De ruggen, ingeplant met helmgras dragen bij aan het creëren van privacy voor iedere individuele vakantiewoning.