Centraal Magazijn Vitens Aquaterp

Voor het dagelijks onderhoud aan de infrastructuur van Vitens en alle voorkomende calamiteiten heeft Vitens een Centraal Magazijn. Vitens is voornemens een nieuw Centraal Magazijn te bouwen op de eigen locatie Aquaterp.

Factor Architecten heeft in opdracht van Vitens diverse locatieonderzoeken gedaan. Het onderzoek heeft geresulteerd in drie potentiële locaties. Uit kostenoverweging is de keuze gevallen op de locatie Aquaterp.

De blauwe toren van Aquaterp is voor de locatie het architectonische zwaartepunt. Factor heeft er voor gekozen de hal sober uit te voeren en ten opzichte van de blauwe toren naar achteren te plaatsen. De hal is in de basis een eenvoudige doos. Door de gevelpanelen in diverse grijstinten en strookbreedte uit te voeren ontstaat er een dynamisch geheel. Daar waar het wenselijk is, bijvoorbeeld bij de kantoren, zijn raamstroken ingezet voor daglicht. De stroken zijn van maaiveld tot dakrand en passen in het patroon van de gevel. Oranje is de kleur van het jaar 2013. Het facilitaire blok van de kantine is volledig in oranje uitgevoerd.