Kröv – Mont Royal

Kröv

Het ontwerp voor vakantiepark Mont Royal bestaat uit vervangende nieuwbouw voor de afgeschreven vakantiewoningen op die locatie. Deze vervangende nieuwbouw is aangegrepen om een grotere diversiteit aan vakantiewoningen te realiseren.

De architectuur van de woningen refereert aan de plaatselijke architectuur maar is bewust geen letterlijke kopie. Met de twee veel voorkomende gevelmaterialen: metselwerk en vakwerk met pleisterwerk is voor elk woningtype een eigen, speelse compositie ontworpen.

Het park ligt op een steile helling met uitzicht biedt op moezeldal en de tegenoverliggende heuvelruggen met wijnranken. Alle woningen zijn dan ook met serre, terras en/of veranda op dit uitzicht georiënteerd. Door niveauverschillen in het terrein zijn dermate groot dat dit uitzicht voor nagenoeg iedere individuele vakantiewoning onbelemmerd is.

Met de integratie in het ontwerp van diverse duurzame technieken en materialen, zoals bijvoorbeeld een luchtwarmtepomp, zonnepanelen en een houtkachel die is gekoppeld aan het CV-systeem wordt samen met van Wijnen recreatie invulling gegeven aan de grote duurzaamheidsambities van opdrachtgever Landal Greenparks.