NUON Energiedak

Nuon

In een periode waarin klimaatverandering hoger op de agenda staat dan ooit, introduceert Nuon dé innovatieve oplossing in duurzame energie: het Nuon Energiedak. Een dak dat energiebesparing en -productie combineert in een stijlvol ontwerp. IA Groep is als adviseur betrokken om het architectonisch vorm te geven en goede bouwkundige details te maken. Om zo te komen tot dit baanbrekend Energieoptimaal renovatieconcept voor de particuliere woningbouw. Op dit moment is het eerste pilotproject gestart.

Uit een analyse van het energieverbruik van Nuon-klanten bleek dat honderdduizenden huizen in Nederland een hoge energierekening hebben als gevolg van slechte dakisolatie. Dergelijke huizen hebben baat bij het Nuon Energiedak, omdat de isolatie zorgt voor een veel lager gasverbruik en de zonnepanelen bovendien de stroom opwekken die nodig is.

Voor bewoners betekent dit dat de lasten omlaag gaan: de besparing op energielasten is groter dan de kosten van de investering. Een financieel aantrekkelijke en bijzonder duurzame oplossing, die er ook nog eens mooi uitziet doordat de zonnepanelen geïntegreerd zijn in het dak. De financiering wordt gedekt door de zogenaamde SvN-duurzaamheidslening, een regeling waarmee het mogelijk is tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan een woning te financieren.

Cindy Kroon, directeur Klanten van Nuon vertelt: “Onze klanten vragen ons om hen te helpen om hun energierekening te verlagen en om hen duurzame energie te bieden. Wij investeren daarom in nieuwe producten en diensten die daarop aansluiten. Dit nieuwe energiedak past in die lijn: het is een mooi voorbeeld van hoe wij onze klanten slim en efficiënt helpen om energie te besparen én op te wekken.”