Patiowoningen PWA laan (CPO)

Het plan bestaat uit 15 patiowoningen, verdeelt over twee locaties, gelegen in een oude wijk in Apeldoorn. Op één locatie zijn acht geschakelde woningen gerealiseerd. Zes woningen zijn georiënteerd naar de straat en twee woningen zijn georiënteerd op het achterliggende park. Dit is gedaan om de repetitie van het straatbeeld te onderbreken. De zeven woningen op de andere locatie zijn niet gerealiseerd.

De patiowoningen hebben op de begane grond een programma van 160m2 bruto vloer oppervlak. Het programma van eisen past qua maat en schaal slecht in de bestaande context. Dit probleem is opgelost door het belangrijkste programma (entree, woonkamer en keuken) onder te brengen in een traditioneel gevormd huisje met een zadelkap. Deze hoofdbebouwing krijgt de meeste aandacht en is uitgevoerd in drie kleuren rode baksteen. Het overige programma op de begane grond is ondergebracht in de secundaire bebouwing en uitgevoerd in een witte steen. Deze secundaire bebouwing verbindt de hoofdbebouwingen met elkaar.

Diverse traditionele elementen, zoals erkers, dakkapellen en luifels, zijn op een hedendaagse manier verwerkt in de nieuwbouw.