Rabobank + 8 appartementen Ermelo

Rabo

Het plan omvat een bank en winkelruimten op de begane grond en negen appartementen in de twee lagen daarboven. In de kap ontstaat er voor de bovenste appartementen extra leef- en opslagruimte. Het complex staat op een markante plek in Ermelo. Er is dan ook gekozen voor een statige architectuur die verwijst naar de villa´s uit de dichtbij gelegen Rietlaan.

De plattegrond van het gebouw bestaat uit een kruisvorm, met in het midden van dit kruis het trappenhuis en de lift. In de voorgevel is ter plaatse van de entree een accent gemaakt door plaatselijk de gevel naar voren te plaatsen en de gootlijn een fractie hoger te leggen.

In combinatie met de terugspringende delen aan de oost- en westzijde wordt de voorgevel opgeknipt in fragmenten die passen in de schaal van de omgeving. Door ter plaatse van deze delen de kap ook wat terug te laten springen, ontstaat een geleidelijke overgang naar de belendende bebouwing.