Woonzorg-complex Het Nieuwe Pelgrim

Pelgrim

In het hart van Gaanderen, aan de Hoofdstraat nabij het station, komt een geheel nieuw woonzorg-complex: Het Nieuwe Pelgrim. Kenmerkend aan het plan is de historierijke locatie en de inrichting van de woon-/leefomgeving. Door opdeling van het grote gebouw in kleine metselwerk volumes (in eigen karakteristieke) kleur ontstaat een schaal die past bij de bebouwing langs de Hoofdstraat. In de lifthal op de begane grond van het gebouw komen enkele kenmerkende stalen ornamenten uit de oude fabriek terug.

Naast zelfstandige woningen voor ouderen met of zonder zorgvraag worden in het complex twee groepen van 7 woningen voor dementerende ouderen gerealiseerd, met gemeenschappelijke woonkamer, keuken en ruim dakterras. Binnen dit kleinschalige groepswonen is ook voor deze doelgroep gekozen voor een zo zelfstandig mogelijke woonruimte die zo veel mogelijk lijkt op een normale thuissituatie.

In het woonzorgcomplex wordt ook een grote ontmoetingsruimte met restaurant, dagvoorziening en winkelfunctie gerealiseerd. De ontmoetingsruimte moet uitgroeien tot een trefpunt voor gebruikers van binnen en buiten het complex. Ook het interieur en de inrichting van deze ruimte is door Factor Architecten vormgegeven.

Op de begane grond van één van de gebouwvleugels wordt een huisartsenpraktijk gerealiseerd. Het nieuwe gebouw is ontworpen door Factor Architecten, in opdracht van Sité Woondiensten en Klaassen Vastgoedontwikkeling. Zorginstelling Sensire is partner in de ontwikkeling van het gebouw. Het vernieuwende zorgconcept in Het Nieuwe Pelgrim zal vooruitlopen op de toekomstige scheiding van wonen en zorg.