2024-10-18T13:18:32+02:00

Kindcentrum Gimbornhof

Schoolbestuur LiemersNovum transformeert samen met de gemeente Zevenaar het schoolgebouw aan de Guido Gezellestraat tot een toekomstbestendig, modern kindcentrum. Het biedt straks ruimte aan basisschool Sterrenschool en Kinderopvangorganisatie Lotus, die al gehuisvest was op deze locatie. Beide organisaties zien in de mooie ligging aan het Grimbornhof kansen voor een gebouw waarin duurzaamheid en natuurbeleving centraal staan. Het bestaande gebouw wordt hergebruikt en uitgebreid, en krijgt een volledig nieuwe uitstraling en een groen karakter. Onderdeel van het ontwerp is ook een ruim, natuur inclusief speelplein.

2024-06-20T15:11:11+02:00

Zwembad Bio Vakantieoord

Stichting Bio biedt gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind een ontspannen vakantie. Belangrijk is dat de beperkingen tijdens de vakantie even niet leidend zijn. Ook daarom was een aanpassing van het gebouw noodzakelijk. Met de renovatie is de structuur van het ontwerp hersteld: een dichtgebouwde doorgang van de entree naar het zwembad toe is weer open en de oorspronkelijke symmetrische opzet komt terug. De nieuwe aanpassingen sluiten aan bij de lichte architectuur met kleurrijke accenten van Oud en de onbezorgde speelruimte die Bio de kinderen wil bieden.

2024-07-18T12:12:22+02:00

Drinkwaterproductiebedrijf Weerselo

Vitens heeft als doel om op haar productielocatie in Weerselo de oude zuiveringsinstallatie te vervangen voor een nieuwe zuiveringsinstallatie mét installaties om de hardheid van het water te verlagen. Het nieuwe zuiveringsgebouw sluit aan bij de architectuur van de bestaande bebouwing, maar onderscheidt zich onder andere door subtiele verschillen in de details en materiaal. Door onder andere de combinatie van twee typen verharding en de toevoeging van het kruidige grasmengsel wordt de bebouwing ingebed in het landschap.

2021-05-04T08:55:46+02:00

Multifunctionele accomodatie Terwolde

In Terwolde zijn de oude dorpsschool waarin het dorpshuis is gehuisvest en de gymzaal samengebracht. Een uitbreiding met daarin onder andere de basisschool verbind de twee bestaande gebouwen. Het resultaat van de samensmelting: één MFA met een gezamenlijk hart. De donkerrode baksteen, de gevelopeningen met een combinatie van witte kaders en donkere ramen en de hoogte maken dat bestaand en nieuw leesbaar zijn als één geheel.

2023-11-07T11:46:05+01:00

Zuiveringsstation De Hooge Boom

Oasen gaat haar zuiveringsstation de Hooge Boom in Kamerik de komende jaren vernieuwen omdat de installatie aan het eind van de technische en economische levensduur is. De architectuur sluit aan op de landschappelijke kenmerken van de locatie. Een brede strook verdeeld het volume in twee langgerekte massa’s die in hoofdvorm aansluiten bij de vormentaal van het polderlandschap. De plint vormt de verbinding tussen het bouwvolume en het maaiveld en laat het bovenliggende volume zweven. Het gebouw huisvest de procesinstallaties; zoals de Reverse Osmose, nabehandeling, energievoorziening, bezoekerscentrum en reservoirs. De aard van de functie vraagt om een functioneel ontwerp met ruimte voor deuren en luchtroosters op plekken waar dat nodig en efficiënt is.

2019-02-25T15:35:36+01:00

Centraal Magazijn Aquaterp

Voor het dagelijks onderhoud aan de infrastructuur van Vitens en alle voorkomende calamiteiten heeft Vitens een Centraal Magazijn. Vitens is voornemens een nieuw Centraal Magazijn te bouwen. Het magazijn is gebouwd op locatie Aquaterp in Lelystad. Factor Architecten heeft in opdracht van Vitens diverse locatieonderzoeken uitgevoerd en het ontwerp gemaakt.

2021-06-01T16:09:47+02:00

Maasvilla’s Ohé en Laak

In het Limburgse Ohé en Laak zijn in opdracht van Dura Vermeer bouw bv 32 drijvende woningen gerealiseerd. De opdrachtgever vindt het belangrijk dat elke woning een uitgestrekt uitzicht biedt over het water. De ene helft van de recreatiewoningen drijft permanent, de andere helft bestaat uit zogenaamde amfibische woningen. eerste vier woningen aan elke steiger zijn gesitueerd op het land. Als het waterniveau stijgt zullen ze gaan drijven. De ander vier, aan de kop van de steiger, zijn permanent drijvend.

2021-05-04T08:48:59+02:00

CPO Oranjehof, Langbroek

Aan de rand van Langbroek zijn zestien woningen in Collectief Particulier Opdrachtgeversschap gerealiseerd. De woningen zijn voor verschillende doelgroepen: starters, jonge gezinnen en medioren. In samenwerking met de toekomstige bewoners heeft Factor Architecten binnen één plan zestien verschillende woningen ontworpen. 

2021-06-01T16:09:36+02:00

Patiobungalows, Merlettenhof

Langs de een van de hoofdontsluitingswegen van Cuijk, de Beersebaan, zijn twintig patiobungalows gerealiseerd. Het woningbouwproject is een initiatief van SIR-55 en Ballast Nedam. Factor Architecten heeft de woningen ontworpen. Wanneer de vraag naar zorg ontstaat kunnen bewoners langer thuiswonen.

2021-06-01T16:10:11+02:00

Bedrijfsgebouw Klinipath

In Duiven is voor Klinipath bv een nieuw bedrijfsgebouw gerealiseerd. Het gebouw is gelegen op een nieuw bedrijventerrein waar enkele bijzondere stedenbouwkundige randvoorwaarden gelden. In de uitwerking van het ontwerp is extra aandacht besteed aan duurzaamheid. De ontwerpopgave is integraal benaderd. Kennis binnen de holding IA Groep op het gebied van architectuur, bouwkunde, constructie en installaties is samengebracht.

2021-05-04T08:55:10+02:00

Drijvende woningen Maasbommel

In Maasbommel aan de recreatieplas De Gouden Ham zijn de eerste amfibische woningen van Nederland te vinden. In totaal kijken 46 woningen twee aan twee uit over het water. Er zijn twee type woningen in dit project: permanent drijvende woningen die door middel van een betonnen drijflichaam op het water liggen en amfibische woningen die alleen gaan drijven wanneer gemiddeld eens in de twintig jaar het waterniveau extreem stijgt.

2021-06-01T16:09:24+02:00

Recreatiewoningen Aelderholt

In het Drentse Aalden ligt een recreatiepark van Landal GreenParks met uitbreidingsmogelijkheden. In opdracht van Van Wijnen Recreatiebouw bv heeft Factor Architecten een uitbreiding van het park met 30 recreatiewoningen ontworpen. Dankzij de gekozen clustering en de diversiteit in de toegepaste materialen ogen de 8- tot 24-persoonswoningen niet massaal. De 8-persoonswoningen zijn uitgevoerd als Eco-woningen.